روز جهانی گردشگری در سایه کرونا: سفر بیحساب و کتاب نروید!
از سال ۱۹۸۰ میلادی تا کنون، روز ۲۷ سپتامبر توسط سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد، به عنوان روز جهانی گردشگری نامگذاری شد. امسال اما، جهانیان در شرایطی این روز را جشن میگیرند که در سایه کرونا صنعت گردشگری در سراسر جهان وضعیت وخیمی را تجربه میکند؛ بهگونهای که بنابر گفته معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سفرهای بینالمللی در سرتاسر جهان 65درصد کاهش داشتهاست.
این موضوع برای همه کشورهای جهان بهویژه کشوری مانند ایران که در حال طی کردن سیر صعودی بهرهوری از صنعت گردشگری بود، اصلا خوشایند نیست. درهرحال، شرایط اینگونه رقم خورده و نمیتوان کسی را مقصر دانست و دست روی دست گذاشت. چراکه، صنعت گردشگری بهقدری با اهمیت است که در حال حاضر حدود 53درصد کشورها بیکار ننشسته و با اعمال محدودیتها و ضوابط خاص فعالیتهای گردشگری خود را آغاز کردهاند.
بنابراین، اکنون در شرایط بحرانی که صنعت گردشگری جهان با آن مواجه است، فعالان این حوزه امیدوارند همزمان با روز جهانی گردشگری دولت و متولیان امر برای سرپا نگه داشتن و بهبود شرایط این حوزه تمهیداتی بیندیشند.
براین اساس معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در یک نشست خبری از فعالیتها و حمایتهای این وزارتخانه از صنعت گردشگری و فعالان آن سخن گفت.
سفر با رعایت پروتکلهای بهداشتی محدودیتی ندارد
ولی تیموری با تاکید بر اینکه از هر اقدامی که باعث شود سفر در کشور توزیع پیدا کند، استقبال میکنیم و هیچ مانعی حتی کرونا نمیتواند این امر را مختل کند، گفت: البته اولویت ما قطعا سلامت مردم است و پروتکلها نیز در همین راستا تدوین شده است.
وی اظهار کرد: البته منظور ما از سفر، سفر برنامه ریزی شده است که این مقوله را از طریق مراکز معتبر خود پیگیری میکنیم. همچنین برای تحقق این امر، با ستاد ملی مقابله با کرونا نیز کاملا هماهنگ هستیم. از این رو، باید اعلام کنم که سفر با رعایت پروتکلهای بهداشتی محدودیتی ندارد. البته ممکن است با توجه به وضعیت مناطق، در شوراهای تامین هر استان محدودیتهایی وضع شود.
مردم و گردشگران همکاری کنند
تیموری با اشاره به نقش وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: وقتی از عدم وجود محدودیت در سفر صحبت میکنیم، بههیچوجه منظورمان سفرهای بیحساب و کتاب و خودجوش مردم نیست. بلکه، منظورمان سفرهای ساماندهی شده زیر نظر آژانسهای خدمات مسافرتی معتبر است.
وی اذعان داشت: بنابراین، قطعا بخش مهم قضیه به مردم، گردشگران و مسافران برمیگردد و از آنها انتظار داریم در تحقق این امر ما را یاری کنند. این بدان معناست که مسافران و گردشگران مسیری را که به عنوان مسیر سفر ایمن معرفی کردهایم انتخاب کرده و تنها از طریق آن اقدام کنند. چراکه، ما مسوولیت مسیری که خودمان آن را آماده کردهایم را میپذیریم. هر سفری که توسط دفاتر مسافرتی برنامهریزی میشود و گردشگران از خدمت مراکز مجاز استفاده میکنند را حمایت کرده و در بستر این سفرها هیچ محدودیتی وجود ندارند.
معاون گردشگری با تاکید بر اینکه، تمام تلاشمان را در این مدت انجام دادهایم و تا کنون در ستاد مقابله با کرونا هیچ مصوبهای وجود نداشته که حوزههای مربوط به گردشگری را تعطیل کند، گفت: در شرایطی که همه روی سفرها حساس شده بودند هم تلاش کردیم چنین اتفاقی نیفتد.
مشکلات اقتصادی بلای جان صنعت گردشگری
معاون گردشگری ضمن بیان اینکه اگر نتوانیم صنعت گردشگری را مجددا بازگشایی کنیم، با مشکلات اقتصادی جدی مواجه خواهیم شد، گفت: ضمن اینکه تا کنون هم از ضررهای این بیماری در امان نبودهایم، بهگونهای که تا نیمه نخست مردادماه، صنعت گردشگری کشور 12 هزار میلیارد تومان متضرر شده و بخش عمدهای از فعالان حوزه گردشگری که پیش از این به صورت غیررسمی و یا فصلی مشغول به کار بودند، شغل خود را ازدست دادهاند.
بنابه گفته تیموری آمار دقیقی از بیکاری فعالان این حوزه در کشور وجود ندارد، اما دو سوم شاغلان حوزه گردشگری در این دوران بیکار شده اند.
بهانههای تعطیلی صنعت گردشگری را ازمیان برمیداریم
تیموری تاکید کرد: هدف اصلی ما این است که نگذاریم کرونا با غلبه بر صنعت گردشگری این صنعت را از پا درآورد، از اینرو تمام تلاشمان این است که با رعایت پروتکلهای بهداشتی به صنعت گردشگری کشور جان دوباره دهیم. برای تحقق این امر باید بهانههایی که باعث تعطیلی صنعت گردشگری میشود را از میان برمیداریم.
وی اظهار کرد: قطعا بخش خصوصی میتواند در این میان نقش ویژهای ایفا کند، بههمین دلیل بخش خصوصی را نیز به پای کار آورده ایم.
پای گردشگران خارجی نیز به کشور باز میشود
تیموری درباره جذب گردشگران خارجی و باز شدن مرزها نیز گفت: برای تحقق این امر باید با دیگر کشورها به تفاهمی در سطح بین المللی برای تبادل گردشگر برسیم. زمانی که مرزها آزاد شد باید ببینیم گردشگران تمایلی به سفر به ایران دارند و یا کشور مقصد، گردشگر ایرانی را می پذیرد یا نه؟ اما بازگشایی مرزها و جذب گردشگران خارجی برای ما از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و این موضوع توسط وزیر گردشگری در حال بررسی است.
براساس این گزارش، شعار امسال روزجهانی گردشگری «گردشگری و توسعه روستایی» است که به زیرساخت های توسعه گردشگری روستایی و چالشها، مشکلات و پتانسیلهای آن خواهد پرداخت. این شعار تمامی کشورها در سال جاری است و طبق ابلاغ وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار است کلیه پژوهشگاهها و ادارههای مربوطه در سراسر کشور در همین راستا گام بردارند.
به همین منظور، در تمامی استانهای کشور برنامههایی در خصوص روز جهانی گردشگری در دستور کار قرار گرفته است که مهمترین آنها برنامههای آموزشی و افتتاح طرحهای مربوط به این حوزه با تاکید بر همکاری بخش خصوصی است.
Comments
Post a Comment